Zo voorkomt u een after holiday dip 

after holiday dip

Zo voorkomt u een after holiday dip 

Ondanks dat u fris en fruitig terugkomt na een heerlijke vakantie is een after holiday dip  niet altijd uit te sluiten. Het is na de vakantie nou eenmaal schakelen naar het juiste werkritme en de nodige motivatie. 

 Klachten als vermoeidheid en een gebrek aan concentratie kunnen na een heerlijke vakantie rauw op uw dak vallen. Waar ze vandaan komen? Het antwoord is vrij makkelijk. Tijdens een vakantie geniet u in een vrij korte periode intens van allemaal mooie dingen. Vrienden en familie om u heen, lekker eten en drinken, uitslapen, zonnestralen, de omgeving en de rust. Uw hersenen maken veel meer geluksstofjes aan dan ‘normaal’. Zodra u weer thuiskomt gebeurt er dus het tegenovergestelde: er worden minder geluksstofjes aangemaakt en stresshormonen zijn weer terug. Voor u het door heeft zit u er middenin: de after holiday dip. En dat is geen pretje. Met deze tips geeft u de after holiday dip geen kans:

  1. Uw werkplek achterlaten doet u zo

Begin op tijd met het afronden van uw taken en neem geen nieuwe projecten meer aan. Draag alles wat van belang is zorgvuldig over aan uw collega’s en zorg voor een opgeruimd bureaublad en mailbox. Bonustip: stel uw out of office niet in op op uw eerste werkdag maar twee dagen later. Zo creëert u iets meer ademruimte bij terugkomst.

  1. Opstarten na de vakantie doet u zo

U kunt er voor kiezen om eerst uw mailbox door te spitten, maar effectiever en gezelliger: praat eerst bij met uw collega’s. Laat iedereen vertellen hoe het is gegaan met de prioriteiten die u hebt gesteld bij uw overdracht en duik dán pas uw inbox in. Lees hierbij eerst alles door en plaats alles in de juiste mappen. Ga dan pas uw e-mails beantwoorden. Vergeet hier geen lekkere kop thee bij te pakken.

  1. En dit doet u om uw vakantie modus langer vast te houden

Super leuk, al die vakantie foto’s op uw telefoon. Maar doe er ook wat mee. Een nieuwe bureaublad achtergrond of old school fotolijstje naast uw pc is helemaal geen slecht idee om nog even in de ontspannen sferen te blijven. Nog een leuker idee: bedenk alvast waar u volgende reis naar toe gaat. Niks is leuker dan op internet de leukste vakantie adressen op te sporen en uit te kijken naar een nieuw avontuur. Nog een tip om positief aan de slag te gaan? Probeer bewust te genieten van de dingen die u op vakantie moest missen. Uw favoriete broodbeleg bijvoorbeeld. Het zijn de kleine dingen die het doen en voor u het weet zit u weer in een gezonde flow.


Meer tips vindt u op onze nieuwspagina. Wilt u niets missen? Volg ons dan op facebook!