MVO

We hebben de ambitie om het elke dag weer beter te doen als de dag ervoor. In onze dienstverlening naar onze gasten, maar ook vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid. Zo is La Vie sinds 2013 trotse partner van het Ronald McDonald Kinderfonds en zetten we ons actief in voor het Ronald McDonald Huis Utrecht. Daarnaast dragen we ook andere organisaties en stichtingen een warm hart toe. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol binnen onze organisatie, zo zijn onze zalen onlangs voorzien van led verlichting en recyclen we onder andere onze koffiedik.

Ronald McDonald Huis Utrecht

La Vie Utrecht zet zich sinds 2013 in voor het Ronald McDonald Huis in Utrecht. Medewerkers van La Vie organiseren het hele jaar door verschillende acties en evenementen om geld in te zamelen en daarmee zoveel mogelijk “nachtzoenen” te realiseren. Dit in nauwe samenwerking met het team van het Ronald McDonald Huis Utrecht. Met trots kunnen we vertellen dat we tot nu toe al ruim € 12.000 hebben ingezameld, dat zijn ruim 400 “nachtzoenen” voor ouders van ernstig zieke kinderen.

Een greep uit de acties die we tot nu toe hebben gedaan voor het Ronald McDonald Huis Utrecht:

  • Sponsorloop Estafette der Romeinen tijdens de Loop van Leidsche Rijn in 2013
  • Verkoop van paasstollen, seizoensfruit en kerstbroden, veelal gratis beschikbaar gesteld door onze huisleveranciers
  • Sponsor wandeltocht van La Vie Utrecht naar het Ronald McDonald Huis Utrecht en weer terug
  • Verkoop van de Kinderfondsknuffels en tijdens Sinterklaas de Sinterhazenactie
  • Verschillende Valentijnsacties zoals het verkopen van rozen en bonbons
  • Inzameling middels donatiehuisjes
  • Ontwikkeling en sponsoring duurzame bestekhuisjes in het restaurant
Kinderfonds

Wist u dat?

  • De Ronald McDonald huizen geen subsidie ontvangen en dus volledig afhankelijk zijn van donaties
  • Een “nachtzoen” in het Ronald McDonaldhuis Utrecht € 45 kost? De ouders die er overnachten betalen zelf € 15
  • Er in het Ronald McDonald Huis Utrecht 126 vrijwilligers actief zijn

Voor meer informatie over het Ronald McDonald Huis Utrecht kunt u kijken op hun website.

Andere stichtingen en organisaties die wij een warm hart toedragen

De Koekfabriek
De Koekfabriek

Bij koek hoort koffie! Dat vindt de Koekfabriek en wij zijn het daar roerend mee eens! Naast onze heerlijke verse koffie genieten onze gasten dus ook van een lekker én maatschappelijk verantwoord koekje. De koekjes worden namelijk gebakken door mensen met een verstandelijke beperking. Door hun werk in de bakkerij staan zij midden in de maatschappij en bakken ze de allerlekkerste koekjes!

Kromkommer
Kromkommer

Wist u dat 5 tot 10% van alle groente en fruit in Nederland wordt verspild vanwege hun afwijkende looks of door overproductie?
Zonde! Tijdens onze lunch kunt u regelmatig de soepen van Kromkommer proeven. Deze soepen zijn gemaakt van “gekke”
maar heerlijke groenten. Denk hierbij aan dubbele tomaten, courgettes met een maatje meer en tweebenige wortelen.
Daarnaast zijn de soepen 100% plantaardig, gluten- en lactosevrij. Door deze soepen te serveren redden we samen een hoop gekke groenten die anders weggegooid zouden worden. Zo dragen we een steentje bij om voedselverspilling tegen te gaan!

GRO logo
GRO

Van koffiedik naar kroket! Hoe dan? Op jaarbasis drinken onze gasten zo’n 300.000 kopjes koffie. Dat levert vervolgens ruim 20 duizend (!) kilo koffiepulp op. In samenwerking met GRO (Green Recycled Organics) zamelen we dit in. GRO kweekt hier vervolgens oesterzwammen op en verwerkt deze in heerlijke snacks zoals kroketten en bitterballen. De kroketten en bitterballen gebruiken wij weer tijdens onze lunch en borrels; zo is de cirkel weer rond!

4YoungPeople Logo
Stichting 4YoungPeople

Stichting 4YoungPeople is een non-profit initiatief van ICM Opleidingen & Trainingen. Professionele trainers en ambassadeurs dragen actief bij aan het ontwikkelen van studenten en young professionals door betaalbare workshops, masterclasses en seminars te verzorgen. Vele young professionals hebben La Vie al bezocht tijdens één van de door 4YoungPeople georganiseerde workshopavonden.

Taal doet meer logo
Stichting Taal doet meer

Taal doet meer zorgt er met ruim 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in het werk van de stichting. Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Wij ondersteunen Taal doet meer graag door hun de ruimte te bieden voor coachgesprekken in onze Lounge.

Wereldcoach logo
Stichting Wereldcoach

Ieder mens heeft recht op persoonlijke ontwikkeling. Helaas hebben miljarden mensen op de wereld geen mogelijkheid om een opleiding te volgen waarbij zich de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Stichting WereldCoach zet zich met het ‘1 op 1 principe’ in voor deze mensen. Wordt er iemand in Nederland ontwikkelt? Dan zorgt WereldCoach dat iemand op een plek zoals bijvoorbeeld India, Mali of Peru ook de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling krijgt. In nauwe samenwerking hebben Stichting WereldCoach en La Vie in 2016 het trainer-coach event “Verrijk de wereld, begin bij jezelf” georganiseerd.

Meer informatie? Bekijk hier onze plattegrond , brochure of neem contact op met onze Meeting Expert Natalie, zij geeft u graag een rondleiding.

Heeft u uw keuze gemaakt ? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of boek direct online.