5 tips voor meer rust in het hoofd

“Ik ben echt aan vakantie toe!” zeggen we vaak. En niet ongelogen. Of het nu gaat over de werkdruk die we voelen, of over alle andere taken waar we onze tijd aan besteden. Vaak doen we meer dan we eigenlijk kunnen. Ook tijdens die drukke dagen kun je rust in je hoofd creëren. Hieronder vijf tips:

Schrap zoveel je kunt!

Het is goed om je taken op te schrijven. Een to do list. Maar voor je door blijft pennen, bekijk die lijst eens kritisch. Zijn alle taken die er op staat écht belangrijk? Moét je dit doen, Of kan het ook volgende maand? Zo ja: schrappen die boel! Maak alleen een to do list met essentiële taken. Waar je iets aan hebt als het is gedaan en waar je een voldaan gevoel van krijgt. Een korte to do lijst waarbij je ook daadwerkelijk je taken kunt afstrepen geeft veel meer rust dan een eindeloze lijst die je toch nooit af krijgt.

Pak je uitstel gedrag aan.

Af en toe mag je best lui zijn. Geniet er dan ook even van in plaats van je schuldig te voelen. Ben je een paar uur verder? Je bent vast helemaal ontspannen, tijd om aan de slag te gaan! Zet alles klaar. Zet een kop thee, open vast het juiste word document, etc. Bedenk bij jezelf: waarom ga ik dit ook alweer doen? Met een doel voor ogen ga je een stuk makkelijker aan de slag! Laat jezelf niet afleiden door je telefoon bijvoorbeeld, stop hem weg en ga ongestoord aan de slag. Een extra tip wanneer je studeert: studeer buiten de deur! Flexwerken op een fijne locatie is efficiënter, je wordt namelijk niet afgeleid door huishoudelijke taken die opeens erg belangrijk lijken te zijn.

Laat je werkplek goed achter.

Een opgeruimd kantoor of bureau doet heel veel met je gevoel. Je kunt beter ontspannen als je je werkplek netjes hebt achtergelaten. Plus je begint de dag daarna ook een stuk relaxter! Besteed daar dus je tijd aan in plaats van die ene taak die ook prima volgende week afgerond kan worden.

Schrijf je gedachten van je af.

Vaak op momenten wanneer het niet uitkomt schiet je van alles te binnen. In bed bijvoorbeeld, net als je wilt gaan slapen. Schrijf je gedachtes en hersenspinsels op, dan kun je ze uit je hoofd zetten en rustig gaan slapen. De dag erna bekijk je wat er wel en niet belangrijk was en kun je er fris en fruitig mee aan de slag!

Laat dingen los.

Wat gebeurt er als jij er plots niet meer bent? We moeten er natuurlijk niet aan denken maar laten we eerlijk zijn; de wereld draait gewoon door. Er zullen heus geen bizarre wereldrampen gebeuren. Best een bevrijdende gedachte toch? Misschien helpt het je om dingen los te laten en bepaalde taken wat te laten vieren. Je leven draait om meer dan alleen je werk en je to do list. Wat denk je van een goed boek, of wat extra tijd doorbrengen met de dierbaren om je heen?   Hoe ga jij meer rust creëren tijdens een drukke periode?


Volg ons op facebook en mis niets!