Kom in de focuszone!

Heeft u ook weleens van die dagen met veel te veel taken? Maar is uw concentratie ver te zoeken? Vervelend, want minder efficiënt werken zorgt ervoor dat de tijd voor uw gevoel erg langzaam gaat. Kom bij La Vie in de focuszone en gebruik deze 4 tips om goed geconcentreerd te blijven!

  1. Kom niet in de verleiding!

Wegleggen die telefoon! Als u niet goed geconcentreerd aan het werk bent, bent u ook sneller afgeleid door de omgeving. Het is een gewoonte: uw telefoon staat roodgloeiend van de berichten en u pakt automatisch uw telefoon. Zet deze tijdens het werken dus op stil, uit of aan de oplader! Oplader vergeten? Bij La Vie kunt u gebruik maken van onze All-Cables-Available-Service. Leen gratis een oplader en leg uw telefoon aan de kant!

  1. Luchtige inspiratie

Het is belangrijk om te wandelen tijdens werktijd. De buitenlucht helpt hier goed bij! Door het wandelen brengt u uw lichaam én uw geest in beweging. Aan het werk bij La Vie? Loop in uw pauze bijvoorbeeld langs de Oudegracht in Utrecht, door de wisselende omgeving krijgt u weer nieuwe inspiratie. Dit zorgt voor creativiteit en afleiding zodat u daarna weer geconcentreerd aan het werk kan.

  1. Tijd voor productiviteit!

Bewaar de eenvoud en verdeel een grote taak in deeltaken. Het krijgen van een grote opdracht kan onnodige werkstress opleveren. Dit maakt werken lastig en zorgt snel voor afleiding. Geen stress! Zorg ervoor dat u tijdens het plannen het project in stukken hakt om uw uren te bewaken. Kent u onze Meeting Kit al? Hier zitten verschillende tools in die uw productiviteit kunnen bevorderen.

  1. Opgeruimd staat netjes

Hanteer een ‘clean desk policy’. Het hebben van een rommelige werkplek zorgt voor slechte concentratie. Werkt u met veel losse blaadjes? Kijk naar de prioriteiten en leg deze op een logische manier neer. Als u geconcentreerd aan het werk bent heeft het brein meer zuurstof nodig. Neem een wandeling, zet een raam open en laat de zuurstof het werk doen!