Stage Receptie

Zoek jij een stage, word je vrolijk van gastencontact en wil je samen met ons informele, betrokken team op enthousiaste wijze het verschil maken voor onze gasten? Zoek dan niet verder! Voor La Vie Meeting Center Utrecht zijn wij op zoek naar een Stagiair Receptie per september 2023 (of een andere periode in overleg).

In de functie van Stagiair Receptie ben je verantwoordelijk voor het hartelijk ontvangen van gasten, het geven van informatie en het verlenen van alleraardigste service tijdens het verblijf in onze vergader- en congreszalen. De receptie bedient de telefooncentrale van La Vie Utrecht en verricht daarnaast ook ondersteunende administratieve en secretariële werkzaamheden, onder andere voor de Manager Reserveringen & Receptie. Je werktijden zijn overwegend doordeweeks en overdag. De receptie is soms ook in de avond en op zaterdag geopend waardoor je, roulerend met je collega’s, soms ook ’s avonds of op zaterdag zal werken. Je wordt dagelijks begeleid door je receptie collega’s en kunt dus veel leren tijdens deze stage.

Jouw stage

Als Stagiair(e) Commercieel & Marketing ondersteun je zowel de Directeur, Manager Reserveringen & Receptie als de Meeting Experts in hun werkzaamheden. Dit is op het gebied van reserveringen en marketing. Daarnaast kan je ook een aantal eigen taken en verantwoordelijkheden krijgen. Het eventuele project voor je stageperiode wordt in overleg met de Manager Reserveringen & Receptie bepaald.

Taken & verantwoordelijkheden

 • De gastvrije ontvangst van onze gasten;
 • Het in- en uitchecken van gasten met behulp van het online reserveringssysteem;
 • Het verstrekken van informatie en verlenen van service aan onze gasten;
 • Verzorgen van communicatie tussen de receptie en andere afdelingen;
 • Bedienen van de telefooncentrale; aannemen en doorverbinden van gesprekken met gasten of collega’s;
 • Ontvangen van feedback/bijzonderheden, deze zoveel mogelijk zelf oplossen of doorgeven aan collega’s;
 • Verwerken van betalingen van onder andere parkeer- en treinkaarten;
 • Verzorgen van de uitgaande post (inpakken, frankeren e.d.);
 • Licht administratieve werkzaamheden.

Wat vragen wij?

 • Je bent zeer vaardig in omgang met computersystemen als Ms-Outlook, MS-Word, MS-Excel, MS-PowerPoint;
 • Je bent in staat om je nieuwe computersystemen snel eigen maken;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse, beheersen van de Engelse taal is pre;
 • Werkervaring in de horeca is een pre.

Wat bieden wij jou?

 • Een hartelijk welkom dat jou meteen thuis doet voelen;
 • Een fijne werksfeer met een warm team;
 • Een stagevergoeding;
 • Een hartverwarmend cultuurprogramma ‘Kindest Together’ met allerlei leuke activiteiten, zoals de traditionele La Vie karaoke.

De organisatie en cultuur

La Vie is hét meeting center in Utrecht voor (kennis)bijeenkomsten in het hart van Nederland. Wij organiseren ruim 7.500 bijeenkomsten per jaar voor bijna 100.000 gasten. Met 40 moderne meeting rooms en verschillende break-out ruimtes met een duurzaam koffie, thee- en waterconcept onderscheiden wij ons. Daarnaast kunnen onze gasten dagelijks genieten van een overheerlijk lunchbuffet, met uitzicht over de binnenstad van Utrecht. Gasten voelen zich thuis in La Vie. Dat vinden we het belangrijkste. Het is onze missie om ons volledig in te leven in onze gasten en klanten, het La Vie thuisgevoel te bieden en onze locatie bewust duurzaam te maken.

Als medewerkers van La Vie doen we er elke dag alles aan om de verwachtingen van onze gasten te overtreffen, met als doel teruglustige gasten. We vormen een hardwerkend, loyaal en betrokken team bij wie het woord ‘nee’ niet in het woordenboek voorkomt. De betrokkenheid bij elkaar geeft een familiegevoel weer. Wij voelen ons thuis in La Vie!

La Vie Utrecht is erkend als “Great Place to Work”! Een Great Place to Work zijn en blijven, kan alleen met de alleraardigste medewerkers. Medewerkers die intrinsiek gemotiveerd zijn om andere mensen – gasten en collega’s – blij te maken.

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast geraakt over deze vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie, waarin je ons overtuigt van je motivatie om bij La Vie Meeting Center Utrecht te komen werken. Je sollicitatie kun je sturen via onderstaand sollicitatieformulier naar Isabel Goes, Manager Reserveringen & Receptie.

Voor meer informatie over de vacature of de organisatie, kun je ook altijd contact opnemen via het formulier of via telefoonnummer 030 – 234 00 88. Of kom gewoon even binnenlopen bij de La Vie, je bent van harte welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren