Dag van de Duurzaamheid

Vandaag (donderdag 10-10-2019) is het de Dag van de Duurzaamheid! Een dag die in het leven geroepen is door de organisatie Urgenda. Hiermee wilden zij laten zien hoe duurzaamheid past in het dagelijks leven. Urgenda heeft aangegeven in 2018 voor de laatste keer mee te doen aan deze dag. 10 oktober blijft de Dag van de Duurzaamheid en allerlei verschillende organisaties dragen hun steentje hieraan bij, bijvoorbeeld het onderwijs, maar ook bedrijven zoals La Vie!

In september 2019 heeft La Vie de Gouden Green Key behaald. Dit is een internationaal erkend keurmerk voor duurzame bedrijven in de vergader- en congresbranche. Dit keurmerk laat zien dat La Vie meer doet dan wat de wet- en regelgeving vereist. Meer lezen over de Green Key? Klik dan hier. Benieuwd naar wat je kunt doen om jouw groene steentje bij te dragen? Lees dan snel verder!

1. Hergebruik beker en glas
In onze koffiehoekjes hebben we de kartonnen koffiebeker & het theeglas. We zijn op het moment op zoek naar een duurzamer alternatief voor de kartonnen koffiebeker. Wil je jouw kopje koffie of thee groener drinken? Hergebruik dan je koffiebeker of theeglas! Zo is er minder vaat, dus minder water. En wordt er minder afval geproduceerd.

2. Waterconcept
Zoals je misschien al weet hebben wij sinds de zomer een nieuw waterconcept. Hiermee zorgen we voor minder waterverspilling en minder afwas! Naast deze duurzame verbetering, kan je jouw water personaliseren door bijvoorbeeld een siroop toe te voegen of verse gember/munt. Gebruik daarvoor je eigen Dopper/bottle; uiteraard hebben wij ook flessen voor je klaar staan.

3. Verminder papiergebruik
Papier is ontzettend vervuilend voor het milieu. Erg vervelend, want het lijkt een product wat we niet kunnen missen. Benieuwd hoe je papierverbruik kan verminderen? Lees dan de volgende tips.

  • Flip-Ever
    Vraag naar de Flip-Ever, een duurzaam alternatief om de flip-over vellen te vervangen! Dit is een magnetisch vel die je ook aan de muur kan hangen. Aantekeningen kan je gemakkelijk aanpassen (net zoals een whiteboard) en hoeven er geen grote vellen papier weggegooid te worden.
  • Minder printen
    Stuur van te voren de agenda (of opdrachten) door, zo kunnen alle aanwezigen de agenda zelf doornemen en hoeft deze niet geprint te worden. Wil je de agenda toch laten zien tijdens de vergadering? Zet hem in een Powerpoint of schrijf hem over op een Flip-Ever vel. Moet er genotuleerd worden? Doe dit dan digitaal! Toch printen? Doe dit dan dubbelzijdig en in zwart-wit. La Vie doet dit voor haar eigen printwerk al zoveel mogelijk!

4. Vervoer
La Vie bevindt zich in het centrum van Utrecht en is daarom gemakkelijk te bereiken met het OV. Vanaf Utrecht Centraal Station is het 10 minuutjes lopen en er stoppen meerdere buslijnen op loopafstand. Woon je in Utrecht? Kom dan met de fiets! Er zit een gratis beveiligde fietsenstalling tegenover ons pand: fietsenstalling Utrecht Vredenburg.