Één tegen eenzaamheid!

UTRECHT – In de afgelopen periode hebben La Vie Meeting Center Utrecht en FC Utrecht Maatschappelijk de handen ineen geslagen in de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen. Woensdag 28 augustus was de aftrap van de 1ste sponsoractiviteit.

“De eenzaamheid onder ouderen binnen de huidige maatschappij is enorm. In Nederland voelt één op de vier ouderen zich eenzaam, in Utrecht zijn dat al ruim 10.000 mensen. Meer aanleiding hadden wij niet nodig toen we in contact kwamen met FC Utrecht Maatschappelijk, wij gaan gezamenlijk en vol energie dit initiatief ondersteunen”, aldus Elleke Groot Directeur & Gastgever van La Vie Meeting Center.

La Vie Meeting Center Utrecht
La Vie Meeting Center biedt bedrijven, trainingsbureaus en instanties al 31 jaar de ruimte voor hun vergaderingen, trainingen en congressen. Het team faciliteert deze bijeenkomsten van A tot Z en zet haar hartverwarmende hospitality ook graag in om de ouderen in Utrecht ca. zes keer per jaar te ontvangen voor verschillende activiteiten, waarbij zowel het eten, drinken, de zaalhuur alsmede alle benodigde apparatuur wordt aangeboden. Zo kan er tijdens een workshop armbreien bijvoorbeeld een sjaal worden gemaakt voor tijdens de wedstrijden.

FC Utrecht Maatschappelijk
Het maatschappelijke onderdeel van FC Utrecht richt zich op 3 verschillende doelgroepen: jeugd, ouderen en supporters. Voor de ouderen regelt FC Utrecht ieder jaar verschillende activiteiten. Naast een ouderenvak in Stadion Galgenwaard en een jaarlijks Kerstdiner voor 150 ouderen, proberen zij vooral ook ouderen te stimuleren om te bewegen door middel van walking football samen met de Old Stars.