Een inspirerende meeting met LEGO®

Laptops worden opengeklapt en met de nodige koffie in aanslag kunt u beginnen met agenda punt nummer een. Een gebruikelijke vergadering is niet altijd de meest inspirerende meeting die u kunt voorstellen. Soms vallen de uitkomsten zelfs wat tegen. LEGO® Serious Play brengt daar verandering in.

Een inspirerende vergadering voor iedereen

Elke docent, trainee of leidinggevende droomt ervan: een meeting met een zinvolle uitkomst die ook op lange termijn vruchten afwerpt. Zo een waarin iedereen een waardevolle bijdrage heeft en het niet altijd dezelfde deelnemers zijn die input leveren. Met LEGO® Serious Play ‘bouwen’ alle deelnemers letterlijk en figuurlijk met u mee. Vraagstukken worden gevisualiseerd, dit werkt sneller en effectiever. Samen aan de slag dus.

LEGO® SERIOUS PLAY in een notendop

Hoe zorgt u ervoor dat alle deelnemers actief meedenken en aan het eind helder hebben wat jullie doel is en hoe jullie dit gaan waarmaken? Het gaat als volgt. Iedereen maakt op basis van een vraagstuk met LEGO® een model. Want wist u dat werken met handen de hersenen stimuleert? Perfecte combinatie dus. Het desbetreffende model kan individueel of als team worden gebouwd. De maker kan zijn maaksel onderbouwen en anderen deelnemers kunnen kritische vragen stellen. Iedereen wordt gestimuleerd om na te denken.

Eindeloze mogelijkheden

LEGO® Serious Play kent zeven toepassingstechnieken. Van simpele individuele modellen waar bij iedereen persoonlijk aanbod komt, tot complexe landschappen, om samen dieper op de materie in te kunnen gaan. Een uitgebreide uitleg vindt u op de website van LEGO®. Verder is deze tool zeer geschikt voor o.a. time management en visualiseren van processen en veranderingen binnen een bedrijf. Dit creëert op een snelle manier verbondenheid tussen deelnemers en geeft helderheid over diversen vraagstukken. Ook is het een ideale manier om nieuwe creatieve ideeën op te doen en bovendien is het nog leuk ook. Win-win dus!

Wilt u LEGO® gebruiken tijdens uw training? Neem gerust contact met ons op om dit te reserveren of loop langs onze receptie.