3x de leukste energizers

Of het nou een belangrijke meeting is, een training of een vergadering; wanneer je met een groep mensen aan de slag gaat is het lastig om het concentratieniveau constant optimaal te houden.  Energizers zijn hiervoor de uitkomst. Met deze korte oefeningen onderbreek je je bijeenkomst. Door even totaal iets anders te doen ontstaat er nieuwe energie. We hebben de leukste energizers op een rij gezet:

1. Klassieker onder de energizers: ‘Op een rij’

Deze energizer is ideaal wanneer je met een groep werkt die elkaar nog niet goed kent. Maar ook met een groep bekenden van elkaar kun je de plank niet mis slaan. Het gaat als volgt: iedereen gaat op een rij staan in volgorde van leeftijd, lengte, schoenmaat, beginletter van naam, etc. Verzin het maar! Als leider kun je de volgordes verzinnen en je kunt dit een aantal keer herhalen. Hierbij kun je na een keer oefenen eventueel een ‘handicap’ toevoegen. Bijvoorbeeld ‘Ga op een rij staan op volgorde van schoenmaat zonder te spreken.’ Of geblinddoekt of allebei.

2. Deze energizers lijkt makkelijker dan hij is: ‘Tel tot twintig’

Jullie gaan als team tot twintig tellen. Om de beurt roept er een iemand uit de groep het volgende getal, zonder af te spreken wie. Je hoopt dat er geen twee mensen tegelijk het volgende getal roepen, want dan moeten jullie opnieuw tellen. Het is leuk om dit spel staande te doen, in een kring bijvoorbeeld. Zo ben je meteen even uit de stoel. Hoe snel zijn jullie bij twintig?

3. Leer elkaar kennen: ‘Een ketting van eigenschappen’

De eerste persoon noemt twee eigenschappen van zichzelf. Degene die zich herkent in een eigenschap geeft hem een hand en noemt zelf twee andere eigenschappen van zichzelf. Degene die zich daar in herkent geeft hem weer een hand, etc. Zo wordt de mensenketting steeds langer tot alle spelers in de mensenketting staan en de ketting kan worden gesloten. Naast dat dit een korte energizer is om even je gedachten te verzetten leer je elkaar ook meteen beter kennen.

Welke energizer lijkt jou het leukst? Bij La Vie hebben we nog meer tools voor interactie tijdens meetings.