Green Key: duurzaamheid binnen La Vie

Ook dit jaar hebben wij weer het gouden Green Key certificaat mogen ontvangen. Hier zijn wij natuurlijk onwijs trots op!

Green Key is hét duurzaamheidskenmerk voor bedrijven in de vergader- en congresbranche. Voor La Vie is dit een mooie beloning voor de inspanningen van de afgelopen jaren. Wij doen er alles aan om het milieu te sparen. Van waterbesparende maatregelen tot afval scheiden en van milieuvriendelijk schoonmaakmiddelen tot energiebesparende verlichting.

Groene initiatieven

In de zomer van 2020 is er een natuurlijke daktuin aangelegd met daarin een bijenkast en vogelhuisjes. Daarnaast zijn wij bezig met het vervangen van de kunstbloemen voor echte planten in onze algemene ruimtes. Verder zijn onze sleutelkaarten geplastificeerd, waarmee we gemiddeld zo’n 16 kilo aan papier per jaar besparen!

Vermindering voedselverspilling

De producten die wij aanbieden op ons buffet zijn zoveel mogelijk biologisch en uit onze eigen streek. Naast dat ze ontzettend smakelijk zijn, ook nog eens goed voor dier en milieu. Bij La Vie streven wij naar puur en (h)eerlijk. De lunchboxen die wij serveren aan gasten worden bij overschot via Too Good To Go aangeboden.

Jaarlijks wordt er wereldwijd 1/3 van al het geproduceerde voedsel weggegooid. Bij Too Good To Go kan je als ondernemer pakketten aanbieden aan consumenten. Dit is goed voor het milieu, omdat op deze manier voedselverspilling tegen wordt gegaan. Hier werken wij als La Vie natuurlijk graag aan mee! Kijk voor meer informatie op: www.toogoodtogo.nl.

Duurzame samenwerkingen

Onze koffie drinken wij uit kraft koffiebekers, deze zijn gemaakt van gerecycled karton en hebben om die reden een duurzaam karakter. Het karton van onze koffiebekers is van FSC®-gecertificeerd karton en de productie is geheel CO2 neutraal. Daarnaast bieden wij de thee van Teastreet aan. Dit is een hoge kwaliteit losse blad thee. In diverse smaakvolle blends, delicate pure thee en verrassende kruideninfusies. De thee is gemaakt van de blaadjes van de Camelia Sinensis plant. Door het drinken van losse blad thee is het gebruik van verpakkingsmateriaal minimaal en de papieren filters die gebruikt worden zijn biologisch afbreekbaar. Duurzaam & lekker dus!

Door samenwerkingen aan te gaan met duurzame leveranciers, willen wij ook ons steentje bijdragen aan een betere wereld. Want duurzaam doe je samen!

persoon tapt water